PRP ízületi kezelés

PRP Össejt terápia

A PRP kezelés során a szervezetben keringő saját vért alkalmazzuk gyógyításra. Az Ön szervezetéből nyert vér nem testidegen, visszaadásakor nincsenek káros mellékhatások, nem fenyeget a kilökődés veszélye sem. Az utóbbi években világszerte reménykeltő eredményeket értek el ízületi porckopásos betegségben PRP kezeléssel. A PRP terápia 100%-ban biológiai.

A betegektől steril körülmények között levett vér centrifugálásra kerül. A keletkező plazmát PRP -ét a beteg ízületbe injekciózzuk vissza. A visszainjekciózott sajátvér kivonatban olyan növekedési faktorok vannak, melyek bizonyos stádiumú porkopásos betegségekben kimutathatóan porcnövekedést indít meg, új porcképződést generál.

prp kezelés

A PRP kezelés folyamata

Szakorvosi vizsgálat során derül ki, hogy Önnek szüksége van-e illetve, Önnél alkalmazható-e a PRP kezelés. Amennyiben alkalmazható a következő lépés, hogy Öntől 5-10 cm3 vért vesznek steril körülmények között. A kinyert vért lecentrifugázzák. A vérplazmát, illetve a trombocita dús határréteget használjuk a kezelésre. Ezt a koncentrátumot injekciózzuk vissza a megfelelő ízületbe. A vér többi része nem kerül felhasználásra.
A kezelés rendszeressége egyedi, általában három alkalom szükséges egy, illetve két hetente. A plazma bejuttatása annyi fájdalommal jár mind minden más ízületi injekció. Az injekciót követően az érintett végtag nyugalomba helyezése, jegelése, kímélete szükséges 12- max.24 óráig.

prp kezelés folyamata